Pagina de start

Zaharul si produsele zaharoase

<< Inapoi


Zaharul contine 100% glucide si este recomandat a fi consumat in cantitati moderate.

Zaharul si produsele zaharoase se digera usor, se absorb cu usurinta si in totalitate.

Aceasta categorie de alimente ofera 1/6 din valoarea calorica a dietei, avand, ca si grasimile, doar un aport neinsemnat de proteine, minerale si vitamine.

 

Mierea este un fluid mai mult sau mai putin vascos, de culoare galbuie de diverse nuante, cu miros aromat si gust dulce. Ea este produsa de aparatul digestiv al albinelor prin transformarea nectarului cules de pe florile melifere.

 

Zaharul este un produs obtinut din sfecla de zahar sau trestie de zahar.

 

Marmelada se obtine prin fierberea pulpei fructelor in care s-a incorporat zahar, pana la formarea unui gel.

 

Dulceata se prepara prin fierberea fructelor in sirop de zahar care se concentreaza circa 3 ore, pe masura expunerii la tratamentul termic.



Cookie-uri utilizate: Necesare Marketing