Pagina de start

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Handbal

<< Inapoi

Paseaza, dribleaza si fii atent la adversar! Poti fi TU cel care PUNCTEAZA DECISIV!


Sport olimpic din 1936


La inceput...

Handbalul si sporturile inrudite cu acesta s-au practicat de mii de ani peste tot in lume, insa abia in 1890 este introdusa varianta moderna a acestui sport de catre germanul Konrad Koch, iar in 1911, danezul Frederik Knudsen a stabilit regulile pentru jocul in aer liber.

Handbalul a castigat in popularitate dupa Primul Razboi Mondial, cand a devenit un sport obisnuit in scoli, licee si universitati.

Primele campionate mondiale de handbal au avut loc in 1938 - la masculin si in 1949 - la feminin. Prima varianta in sala a handbalului a fost introdusa in 1972, ca un sport intre doua echipe de cate sapte jucatori, aceasta formula pastrandu-se pana in prezent.Regulile jocului

Handbalul este un joc destul de rapid intre doua echipe a cate 7 jucatori, care pot pasa, arunca, prinde mingea si dribla, folosind o minge de dimensiuni reduse.

Jocul se desfasoara pe durata a doua reprize de cate 30 de minute, cu o pauza de 10 minute.

Handbalul este un joc de echipa, bazat pe viteza de deplasare si de executie a jucatorilor. Acestora li se pretinde o inalta pregatire atletica, forta si rezistenta, gandire tactica si o perfecta armonizare in cadrul echipei; ei trebuie sa introduca mingea in poarta echipei adverse si sa-si apere propria poarta de atacurile adverse.

 

Mingea se joaca cu mainile, dar este permisa si atin­gerea ei cu orice parte a corpului (cu exceptia picioarelor, de la genunchi in jos); portarul poate folosi si picioarele pentru a-si apara poarta.

Cookie-uri utilizate: Necesare Marketing