Pagina de start

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Patinaj

<< Inapoi

Si TU poti dansa PE GHEATA!


Sport olimpic din 1908

 

La inceput...

Inca din anii 700 i.e.n. scandinavii utilizau patine facute din coarne de cerb pentru a traversa lungile zone inghetate din teritoriile lor. In secolul XVI, olandezii au adus imbunatatiri acestor patine, adaugand si metal pentru o deplasare mai eficienta intre orase sau peste canalele inghetate.

Tot olandezii au fost primii care au executat pe patine miscari mai pretentioase, Dutch Roll, o miscare destul de simpla in zilele de azi. Mai tarziu, francezii au inventat piruetele si rasucirile.

In 1892 s-a infiintat si Federatia Internationala de Patinaj, pentru ca in 1908, patinajul sa se afle in randul sporturilor olimpice de vara.
La Olimpiada

Abia la Chamonix (Franta), in 1924, a devenit oficial sport olimpic de iarna, cu probe individuale masculine si feminine si probe de perechi. Dansul pe gheata a fost adaugat in randul probelor olimpice in 1976, la Innsbruck (Austria).

Pe gheata, fie ca este vorba de concursuri individuale sau de perechi, patinatorii traseaza cercuri, linii si alte figuri, acompaniati de muzica si intr-o perfecta sincronizare a miscarilor.

Acest sport, primul inclus in programul olimpic, nu inceteaza niciodata sa ne incante.

Cookie-uri utilizate: Necesare Marketing