Pagina de start

Miscarea nationala Si eu traiesc sanatos! - SETS, celebreaza elevii castigatori ai editiei din Municipiul Roman

<< Inapoi

Roman, 12 iunie 2012. Fundatia PRAIS a organizat in Municipiul Roman o suita de ceremonii legate de finalizarea primei editii a miscarii nationale “Si eu traiesc sanatos!” – SETS, ce s-a desfasurat in cele 9 scoli cu clase primare din oras. Miscarea initiata de Fundatia PRAIS pe o perioada de 5 ani are ca obiective prevenirea obezitatii infantile in randul copiilor cu varste cuprinse intre 9-12 ani si promovarea stilului de viata sanatos al familiilor din Romania, intr-o abordare holistica: minte, trup, spirit. “Si eu traiesc sanatos!” – SETS se desfasoara la nivel local in parteneriat cu Primaria Municipiului Roman si Inspectoratul Scolar Neamt.

De la lansarea sa in noiembrie 2011, miscarea a activat in 9 scoli din Roman implicand peste 900 elevi, 45 de cadre didactice si peste 1.800 de membrii de familie. Elevii au primit cele 2 carti educationale extracurriculare SETS si au beneficiat de o serie de lectii deschise despre nutritie. Impreuna cu bucatarul unui restaurant din localitate, peste 100 de elevi au invatat cum sa prepare gustari usoare si sanatoase. Peste 700 de elevi s-au implicat in activitatea a 6 “Cluburi SETS – Miscare si Distractie”, in cadrul carora, voluntar, au derulat in total 290 de activitati sportive.

Trofeul pentru cel mai activ Club SETS – Miscare si Distractie din Municipiul Roman a fost obtinut in cadrul acestei editii de catre Clubul Sport Kids, de la Scoala cu clasele I – VIII “Alexandru Ioan Cuza”, care a derulat 136 de activitati prin implicarea a 261 de elevi voluntari in calitate de membri.

“Este o mare bucurie sa vedem cu cata dedicatie s-au implicat elevii si cadrele didactice din Roman in miscarea SETS. Credem cu tarie in impactul informarii si educatiei pentru un stil de viata sanatos. In urmatorii 5 ani, avand alaturi comunitatea din Roman, partenerii nostri extraordinari, vom demonstra ca putem schimba in bine obiceiurile de viata ale tinerei generatii, ale intregii familii, promovand alimentatia echilibrata, activitatile fizice in fiecare zi. Rezultatele deosebite obtinute impreuna la Roman, demonstreaza ca se poate!”, a declarat Silvia Bucur, Presedinte Fundatia PRAIS.

Interventiile miscarii SETS in clasele din ciclul primar implica si 68.225 de elevi de clasa a II-a, a III-a si a IV-a din Bucuresti, peste 2.000 de cadre didactice si directori de scoli si 120.000 de membrii de familie care au acces la informatii despre beneficiile alimentatiei echilibrate, activitatilor fizice zilnice, sportului, despre igiena si despre valorile morale.

Miscarea SETS din Romania este recunoscuta la nivel international, fiind membru activ al EPODE International Network – EIN, o retea internationala care reuneste 26 de programe cu metodologii similare din 18 tari, printre care se numara: Franta, Belgia, Spania, Olanda, Grecia, Mexic, Canada, Brazilia, Polonia, Portugalia, Australia, Noua Zeelanda.

Miscarea nationala se deruleaza cu aportul deosebit al membrilor Consiliului Stiintific SETS si al partenerilor sai: Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, Federatia Romana de Atletism, Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport, Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Societatea Romana de Nutritie; Federatia Romalimenta prin 7 dintre cele mai importante companii membre, Carrefour.

La nivel institutional, parteneriatul miscarii cu Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, cu Inspectoratul Scolar al Judetului Neamt, permite alinierea acesteia la agenda europeana legata de prevenirea obezitatii infantile si promovarea stilului de viata sanatos in randul tinerei generatii.