Pagina de start

Despre SETS

     

 

 

Vino alaturi de Fundatia PRAIS in cadrul miscarii nationale „Si eu traiesc sanatos!” – SETS, pe care am creat-o si o dezvoltam cu succes in Romania de 12 ani!

 

Din anul 2019, proiectul nostru beneficiaza de sprijinul integral al companiei Nestlé Romania, Partener Fondator SETS din anul 2011, alaturandu-ne astfel proiectului sau global: Nestlé for Healthier Kids.

 

Obiectivele miscarii nationale SETS sunt: promovarea stilului de viata echilibrat si a starii de bine in randul copiilor cu varsta intre 6 si 12 ani, elevi din ciclul primar, informarea acestora si a familiilor, prin intermediul cadrelor didactice, cu privire la beneficiile alimentatiei echilibrate, hidratarii, calitatii somnului, igienei personale, miscarii fizice zilnice, sportului, timpului de calitate petrecut cu familia, prietenii, colegii, precum si grija fata de natura, promovand valorile morale, intr-o abordare holistica: minte, trup, spirit. Incluziunea sociala a copiilor din medii vulnerabile a fost mereu o prioritate.

 

Pe parcursul celor 12 ani de la lansarea SETS, peste 343.600 de elevi din ciclul primar, familiile acestora au putut avea acces la informatii si activitati educationale SETS, datorita implicarii voluntare a 4.000 de cadre didactice din 357 de scoli din 6 orase: Bucuresti, Buzau, Cluj-Napoca, Otopeni, Ploiesti, Roman, Timisoara, precum si din alte peste 100 de comunitati urbane si rurale din judetele Arges, Buzau, Botosani, Cluj, Dambovita, Dolj, Ilfov, Prahova, Neamt, Timis si Vrancea.

 

Anual, elevii au putut avea acces gratuit la materiale educationale moderne de invatare rapida si la o varietate de activitati extracurriculare, care contribuie la dezvoltarea obiceiurilor de stil de viata sanatos.

 

In anul 2020, Fundatia PRAIS a organizat impreuna cu Nestlé Romania, conferinta online „Starea de bine a copiilor de varsta scolara, o prioritate!”, care a reunit peste 1.300 de participanti, urmata de lansarea in premiera a E-book-ului cu acelasi titlu, care contine recomandari oferite de specialisti de marca.

 

In anul 2022, echipa Fundatiei PRAIS a creat si organizat evenimentul public „Reconectare! Lumea vazuta prin ochii copiilor!”, un eveniment care a inclus o expozitie de colaje cu desene tematice realizate de scolari, demonstratii si activitati sportive, dans, ateliere recreative la care au participat peste 350 de elevi alaturi de familiile acestora si de cadre didactice.

 

Platformele social media SETS au cumulat de la lansare pana in prezent, peste 353.985 de vizitatori din 146 de tari prin intermediul portalului www.sets.ro, pagina de Facebook @MiscareaSETS inregistrand peste 51.900 de urmaritori, cu un total de 11.923 de postari, un reach total de 7.571.880 si 844.429 persoane active pe pagina.

 

Pe canalul de YouTube SETS au fost publicate 219 materiale filmate, inregistrand 74.379 de vizualizari si 68.454 minute vizionate.


Miscarea Nationala SETS a fost promovata in cadrul a 55 de campanii media, avand 1.272 de materiale publicate in presa scrisa, online, radio si TV.


In 2012, reteaua EIN din care a facut parte SETS, a fost desemnata de catre DG SANCO drept „Best Health promotion European project”, iar interventiile pe activitati fizice din cadrul miscarii „Si eu traiesc sanatos!” – SETS au fost desemnate „un model de buna practica”.


In 2013, miscarea nationala „Si eu traiesc sanatos!” – SETS a castigat Premiul de Excelenta, locul II, la Romanian PR Award 2013, iar in 2014, a castigat Premiul III la Gala Premiilor Societatii Civile.


In 2021, Nestlé for Healthier Kids - proiectul global Nestlé Romania, la care s-a alaturat si miscarea nationala SETS in 2019, a obtinut recunoasterea Gold la categoria Nutritie/Stare de bine in cadrul Community Index 2021, primul si singurul index al programelor si proiectelor derulate de companiile din Romania pentru a investi in comunitati.

 

Miscarea nationala „Si eu traiesc sanatos!” – SETS este aliniata si sustine obiectivele campaniilor globale ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS): „Impreuna combatem bolile netransmisibile” – #beatNDCs si Planul Global de Actiune privind Activitatea Fizica 2018-2030 – „Oameni mai activi pentru o lume mai sanatoasa” – „Let’s be active!”.

 

Miscarea SETS este de 5 ani membru activ al retelei internationale Youth Health Community, iar de la lansare, a fost membru activ in Epode International Network – EIN, cea mai mare retea globala de prevenire a obezitatii ce a reunit 34 de programe nationale cu metodologii similare din 23 tari membre.

 

De mai bine de un deceniu, echipa Fundatiei PRAIS a participat si a condus o serie de studii cross-countries legate de prevenirea obezitatii in randul tinerei generatii. Totodata, a realizat anual studii de impact in comunitatile scolare SETS pentru a evalua eficienta metodologiilor PRAIS implementate.

 

Ultimele studii au aratat ca 100% dintre profesorii respondenti considera ca miscarea SETS are un impact pozitiv asupra comportamentului si obiceiurilor de stil de viata ale elevilor din ciclul primar.

 

Cadrele didactice au alocat 2.688 de ore pentru activitatile extracurriculare SETS. Conform raspunsurilor primite de la respondenti, iar cea mai apreciata activitate de catre elevi a fost „Sandvisul vesel si sanatos!”.

 

La baza reusitei noastre, pe langa metodologiile Fundatiei PRAIS recunoscute international ca model de bune practici, sta si parteneriatul public – privat din care au facut si fac parte institutii de stat, organizatii medicale, sportive si universitati, Consiliul Stiintific SETS, Partenerul Fondator SETS - Nestlé Romania. Tuturor celor care ne sustin in dezvoltarea miscarii nationale SETS le multumim!

 

Implica-te si tu! Fii parte din miscarea „Si eu traiesc sanatos!” – SETS.

 

Silvia Bucur

Presedinte Fundatia PRAIS

 

www.sets.ro

www.facebook.com/MiscareaSETS

www.youtube.com/MiscareaSETS

www.praisfoundation.com

 

Cookie-uri utilizate: Necesare Marketing