Pagina de start

Bucuresti: Miscarea nationala "Si eu traiesc sanatos!" - SETS la finalul celei de a doua editi

<< Inapoi

Fundatia PRAIS, alaturi de partenerii sai, celebreaza in aceasta saptamana incheierea celei de a doua editii anuale a miscarii nationale “Si eu traiesc sanatos!” – SETS, printr-o caravana a ceremoniilor de premiere a celor mai active Cluburi SETS - Miscare si Distractie din Bucuresti. 7 scoli din Bucuresti au sarbatorit alaturi de echipa Fundatiei PRAIS si partenerii acesteia castigarea unuia dintre trofeele SETS din aceasta editie. Peste 1.400 de elevi si 80 de cadre didactice membri in cele 7 Cluburi SETS castigatoare au fost rasplatiti cu premii constand in echipamente sportive si alte materiale ce incurajeaza abordarea unui stil de viata sanatos.

 

Inovatia miscarii SETS, Cluburile SETS – Miscare si Distractie sunt organizate voluntar, in fiecare an, de catre elevi, care cu sprijinul profesorilor coordonatori inscriu pe platforma online www.sets.ro clubul, precum si toate actiunile si fotografiile de la activitatile desfasurate pe parcursul anului scolar. De la lansare pana in prezent, 9.766 elevi inscrisi voluntar in 240 Cluburi SETS au urmat indemnul membrilor Consiliului Stiintific SETS ce recomanda ca deviza a stilului de viata sanatos “Moderatie, Echilibru si Variatie” si au desfasurat 3.531 activitati fizice esentiale in dezvoltarea lor armonioasa, in asociere cu alimentatia echilibrata.

 

In cadrul editiei SETS din acest an, trofeele pentru cele mai active Cluburi SETS – Miscare si Distractie din Bucuresti au fost obtinute de catre:

Sector 1 – Clubul Sport is Fun, Scoala Mea

Sector 2 – Clubul Sportis, Scoala Gimnaziala nr. 62

Sector 3 – Clubul Titanii Sanatatii, Scoala Gimnaziala nr. 195

Sector 4 – Clubul 1, 2...9 Facem Miscare, Scoala Gimnaziala "Elena Farago"

Sector 4 – Clubul Ozone, Scoala Gimnaziala nr. 99

Sector 5 – Clubul 127 Spiridusii, Scoala Gimnaziala nr. 127 "Republica Peru"

Sector 6 – Clubul Sportivii Activi, Scoala Gimnaziala “Constantin Brancusi”

 

In Romania, SETS a angrenat pana in prezent 79.529 de elevi din ciclul primar din 252 de scoli din Bucuresti, Roman si, din acest an, si din Cluj-Napoca, 3.000 de cadre didactice si peste 160.000 de parinti, 2 milioane - public larg. In cadrul parteneriatului cu SETS, 200 de studenti din cadrul UNEFS au sustinut voluntar 145 de lectii deschise, demonstratii sportive, devenind adevarate modele pentru elevi.

 

Urmatoarea editie SETS va demara in toamna, odata cu inceperea noului an scolar 2013-2014. Pe langa interventiile directe in scoli, miscarea nationala SETS a dezvoltat si un portal de informare publica dedicat atat parintilor, cat si copiilor - www.sets.ro, precum si propria pagina de Facebook /MiscareaSETS, cu peste 10.600 de like-uri.

 

“Incheiem aceasta a doua editie SETS cu satisfactia ca, in urma demersurilor noastre constante de informare si educare din ultimii ani de cand miscarea a fost lansata, tot mai multe familii din Romania au fost receptive la mesajul nostru, al  membrilor Consiliului Stiintific SETS si al partenerilor nostri extraordinari, de promovare a unui stil de viata sanatos, a unei nutritii echilibrate si a miscarii fizice. Am demonstrat ca putem actiona direct pentru prevenirea obezitatii infantile, scopul miscarii noastre, si ca putem oferi tinerei generatii modele inspirationale care le vor influenta in bine obiceiurile de stil de viata. Actionand acum, impreuna, putem fi arhitectii propriului nostru viitor sanatos!”, a declarat Silvia Bucur, Presedinte al Fundatiei PRAIS, initiatoarea miscarii SETS.

 

Miscarea SETS are ca obiective prevenirea obezitatii infantile si promovarea stilului de viata sanatos in randul familiilor din Romania, pe o perioada de 5 ani, intr�o abordare holistica: minte, trup si spirit. Partenerii miscarii SETS sunt: Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Tineretului si Sportului, Inspectoratele Scolare din Bucuresti, Neamt si Cluj, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, Federatia Romana de Atletism, Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport, Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Societatea Romana de Nutritie, Federatia Romalimenta, Carrefour.

 

Miscarea SETS face parte din cea mai mare retea globala de prevenire a obezitatii - Epode International Network (EIN), ce reuneste 25 de programe cu metodologii similare din 15 tari printre care: Franta, Belgia, Spania, Olanda, Grecia, Canada, Brazilia, Mexic, Polonia, Portugalia, Australia si Noua Zeelanda, in cadrul careia miscarea SETS este membru activ. Anul trecut, EIN a fost desemnata de catre DG SANCO drept "Best Health promotion European project", iar interventiile pe activitati fizice din cadrul miscarii “Si eu traiesc sanatos!” - SETS sunt recunoscute ca model de buna practica.Cookie-uri utilizate: Necesare Marketing