Pagina de start

Voluntarii miscarii nationale "Eu Traiesc Sanatos! SETS" au sustinut 95 lectii deschise in scoli, promovand sportul si alimentatia echilibrata

<< Inapoi

Bucuresti, 19 mai 2014: Luna mai reprezinta varful interventiilor în scoli bazate pe metodologii recunoscute international, din cadrul  miscarii nationale “Si eu traiesc sanatos!” – SETS. Astfel, 95 de lectii deschise au fost sustinute de voluntarii Fundatiei PRAIS si viu animate de pasionatii studenti voluntari din cadrul Universitatii Nationale de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti (UNEFS) si Facultatii de Educatie Fizica si Sport din Cluj -  adevarate modele pentru copii. 

 

În cele 27 scoli selectionate în orasele Bucuresti si Cluj Napoca,  au participat la lectiile deschise peste 5.600 de elevi din clasele I-IV si peste 240 cadre didactice.

 

„Într-o explozie de energie si vitalitate, 100 de studenti-voluntari  de la UNEFS din Bucuresti si FEFS Cluj au prezentat elevilor beneficiile alimentatiei echilibrate pentru un corp si o minte sanatoasa,  i-au implicat în jocuri sportive special create pentru activitati extracurriculare. La toate acestea s-au adaugat demonstratii  de maiestrie ale tinerilor sportivi. Buna dispozitie si exemplul personal au constituit o puternica motivatie pentru copii de a face miscare, de a considera sportul o sursa de sanatate si distractie în timpul liber”  a declarat Silvia Bucur, Presedintele Fundatiei PRAIS, initiatoarea SETS.

 

„UNEFS  sustine de 4 ani în calitate de partener dedicat miscarea SETS,  promovand direct în randul elevilor din ciclul primar beneficiile practicarii activitatilor fizice. Angrenarea studentilor voluntari într-un asemenea proiect contribuie la promovarea sportului de masa si a stilului de viata sanatos în randul copiilor, prin oferirea unor modele sociale de urmat.  Sportul dezvolta calitati fizice si umane deosebite, de aceea încurajam si sustinem aceasta miscare nationala”, a declarat Prof. univ. dr. Viorel Cojocaru, rectorul Universitatii Nationale de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti.

 

Anual, cei mai activi 15 studenti voluntari din cadrul UNEFS sunt premiati de catre Fundatia PRAIS în cadrul unei ceremonii desfasurate sub însemnele miscarii nationale.

 

Miscarea SETS, face parte din Epode International Network – EIN, cea mai mare retea globala de prevenire a obezitatii, ce reuneste 36 de programe cu metodologii similare din 24 de tari printre care: Franta, Belgia, Spania, Olanda, Grecia, Canada, Brazilia, Mexic, Polonia, Portugalia, Australia si Noua Zeelanda, în cadrul careia miscarea SETS este membru activ. Reteaua EIN din care face parte SETS a fost desemnata de catre DG SANCO drept "Best Health promotion European project", iar interventiile pe activitati fizice din cadrul miscarii “Si eu traiesc sanatos!” - SETS au fost apreciate ca un model de buna practica.

Lectiile deschise se adauga seriei de activitati dezvoltate de catre elevii voluntari în cadrul Cluburilor SETS – Miscare si Distractie, un nou concept de educare ludica dezvoltat în scoli. Peste 10.000 de elevi s-au înscris pana acum pe www.sets.ro în competitiile anuale ale celor mai active Cluburi SETS.

 

În Romania, de la lansare si pana în prezent SETS a integrat în miscare peste 94.500 de elevi din ciclul primar din 252 de scoli din Bucuresti, Cluj-Napoca si Roman, 3.000 de cadre didactice si peste 200.000 de parinti, 2 milioane - public larg. Portalul miscarii – www.sets.ro înregistreaza peste 77.000 de vizitatori, iar pagina de Facebook a SETS - facebook.com/miscareaSETS totalizeaza la momentul acestui comunicat peste 28.400 de prieteni.

 

Partenerii miscarii SETS sunt: Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Tineretului si Sportului, Inspectoratele Scolare din Bucuresti, Cluj-Napoca si Neamt, Primaria Municipiului Cluj-Napoca, Facultatea de Educatie Fizica si Sport din Cluj, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, Federatia Romana de Atletism, Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti, Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Societatea Romana de Nutritie, Federatia Romalimenta prin sprijinul a 5 companii membre si Carrefour.

 

Fundatia PRAIS a fost înfiintata acum 11 ani de catre compania PRAIS Corporate Communications. Misiunea acestora este de a promova accesul la educatie si resurse pentru tanara generatie,  stilul de viata sanatos, grija fata de natura,  economia sustenabila. Cele 15 programe nationale de marketing social, bazate pe comunitate create si dezvoltate pana acum, vor fi urmate curand de alte proiecte de mare amploare.

 

 

Link-uri utile: 

www.sets.ro
www.facebook.com/miscareaSETS
www.youtube.com/user/MiscareaSETS
www.praisfoundation.coCookie-uri utilizate: Necesare Marketing