Pagina de start

300 de activitati fizice efectuate de 900 de elevi din orasul Roman, premiate in cadrul Miscarii nationale SETS

<< Inapoi

Roman, 8 iunie 2015: Cea de a patra editie anuala a miscarii nationale de prevenire a obezitatii infantile si promovare a stilului de viata echilibrat in randul familiilor din Romania “Si eu traiesc sanatos!” – SETS, desfasurata la Roman, s-a incheiat astazi cu premierea celor mai active Cluburi SETS - Miscare si Distractie din municipiu.

 

900 de elevi, membri ai celor 5 "Cluburi SETS de Miscare si Distractie"care activeaza in orasul Roman, impreuna cu cadrele lor didactice coordonatoare, au fost rasplatiti cu premii de catre voluntarii Fundatiei PRAIS, sprijiniti de partenerii locali ai SETS - Primaria Municipiului Roman si Inspectoratul Scolar Judetean Neamt.

 

Trofeul SETS din acest an a fost adjudecat de catre Clubul RO SETS MAN, de la Scoala Gimnaziala Vasile Alecsandri, coodonat de doamnele invatatoare Cristina Sorlescu si Carmen Corina Morosanu. Cei 480 de membri ai clubului au inscris pe portalul miscariiwww.sets.ro un total de 194 de activitati fizice. Pelocurile urmatoare s-au clasat Clubul Viata activade la Scoala de Arta Sergiu Celibidache (locul II, cu 45 de activitati efectuate si 83 de membri), Clubul Arena Voiosiei, de la Scoala Gimnaziala Mihai Eminescu (locul II, 31 de activitati, 214 membri) si Clubul La drum cu veselie, de la Liceul Tehnologic Vasile Sav,Scoala Gimnaziala Carol I (locul III, 29 de activitati, 76 de membri), iar Clubul Danubiana Sanatoasa de la Colegiul Tehnic Danubiana a obtinut Premiul de Merit.

 

 

 

Inovatie a miscarii SETS, „Cluburile de Miscare si Distractie” sunt organizate voluntar, in fiecare an, de catre elevi, cu sprijinul profesorilor coordonatori din scolile unde ei studiaza. Cluburile, precum si toate actiunile organizate in cadrul acestora pe parcursul anului scolar, sunt inscrise pe platforma online www.sets.ro, intrand astfel automat in competitia finala. In cei patru ani de derulare a programului, la nivel national, un numar record de peste 13.355 de elevi s-au inscris voluntar in 344 de Cluburi SETS, desfasurand 5.800 de activitati fizice, esentiale in asociere cu o alimentatie echilibrata, in dezvoltarea armonioasa a copiilor.

 

 

 

 De la lansare si pana in prezent, SETS a integrat in miscare peste 116.340 de elevi din ciclul primar din Roman, Cluj-Napoca, Timisoara, Otopeni si Bucuresti, 3.000 de cadre didactice si peste 200.000 de parinti, 2 milioane -public larg/anual. Pe langa interventiile directe in scoli, miscarea nationala SETS a dezvoltat portalul de informare publica dedicat atat parintilor, cat si copiilor - www.sets.ro, precum si propria platforma social media (continand pagini si conturi SETS de Facebook, Twitter, YouTube, Instagram) totalizand peste 34.000 de prieteni in prezent. Urmatoarea editie SETS va demara in toamna, odata cu inceperea noului an scolar 2015-2016.

 

“Succesul miscarii noastre nationale este asigurat de participarea, an de an, tot mai numeroasa, a elevilor si a cadrelor didactice, in mod voluntar, la activitatile SETS. Orasul Roman este un exemplu minunat al acestei implicari! Multumim elevilor si dascalilor care, alaturi de partenerii nostri locali, sprijina aceasta cauza sociala importanta – prevenirea obezitatii infantile”, a declarat Silvia Bucur, Presedinte al Fundatiei PRAIS, initiatoarea miscarii SETS.

 

 

 

 

Miscarea SETS face parte din EPODE International Network – EIN, cea mai mare retea globala de prevenire a obezitatii. EIN a fost desemnata de catre DG SANCO* drept "Best Health Promotion European Project", iar interventiile pe activitati fizice din cadrul miscarii “Si eu traiesc sanatos!” - SETS au fost apreciate ca un model de buna practica. EIN reuneste 42 de programe cu metodologii similare din 29 de tari printre care: Franta, Belgia, Spania, Olanda, Grecia, Canada, Brazilia, Mexic, Polonia, Portugalia, Australia si NouaZeelanda, precum si tara noastra.

 

 

Printre partenerii nationali ai miscarii SETS se numara: Ministerul Sanatatii, Ministerul Tineretului si Sportului, Ministerul Educatiei Nationale, Inspectoratele Scolare din Bucuresti, Cluj, Neamt, Timisoara, Facultatile de Educatie Fizica si Sport din Cluj-Napoca si Timisoara, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti, Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice. Miscarea SETS este posibila datorita Membrilor sai Fondatori si Parteneri Privati: Federatia Romalimenta prin 5 companii membre.

 

Despre Fundatia PRAIS

Fundatia PRAIS a fost creata in 2002 de catre PRAIS Corporate Communications. In cadrul proiectelor sale nationale, sustine 4 mari cauze: accesul la educatie si la dezvoltare personala, o economie sustenabila bazata pe inovatie, competitivitate si etica, promovarea stilului de viata sanatos, grija fata de mediu.

 

Fundatia PRAIS s-a implicat cu succes in ultimii 12 ani in proiecte educationale nationale din domenii precum: promovarea miscarii si a nutritiei sanatoase; siguranta produselor alimentare; protectia mediului; promovarea tinerelor talente. Programele au angrenat milioane de elevi, familii, cadre didactice, public general si au creat aliante de valori intre parteneri publici si privati, lideri de opinie, specialisti locali si internationali, reuniti pentru a servi impreuna cauze sociale globale dedicate viitorului tinerei generatii.

 

 

Referinte:

* DG SANCO – Directoratul General pentru Sanatate si Consumatori alComisiei Europene.

 

 

 

Link-uri utile: 
www.sets.ro
www.facebook.com/miscareaSETS
www.youtube.com/user/MiscareaSETS 
www.praisfoundation.com

 


 Cookie-uri utilizate: Necesare Marketing