Pagina de start

Miscarea nationala "Si eu traiesc sanatos! - SETS" si-a desemnat castigatorii din orasul Roman

<< Inapoi

Roman, 16 iunie 2014: Cea de a treia editie anuala a miscarii nationale de prevenire a obezitatii infantile si promovare a stilului de viata echilibrat in randul familiilor din Romania - ”Si eu traiesc sanatos!” – SETS, desfasurata la Roman, s-a incheiat astazi cu premierea celor mai active Cluburi SETS - Miscare si Distractie din municipiu.

 

Peste 900 de elevi, membri in cele 3 Cluburi SETS castigatoare in acest an, impreuna cu cadrele lor didactice coordonatoare, au fost rasplatiti cu premii de catre voluntarii Fundatiei PRAIS si partenerii acesteia, in cadrul ceremoniilor care au avut loc astazi la sediile castigatorilor, in scolile cu clasele I-VIII „Vasile Alecsandri”, „Mihai Eminescu” si la Scoala de Arta „Sergiu Celibidache” din orasul Roman.

 

Trofeul SETS a fost adjudecat de Clubul “RO SETS MAN” de la Scoala “Vasile Alecsandri”. Locurile II si III au fost ocupate de Clubul “Arena Voiosiei”, de la Scoala cu clasele I-VIII “Mihai Eminescu” si de Clubul “Viata activa”, de la Scoala de Arta „Sergiu Celibidache”. Impreuna, copiii din cele 3 cluburi SETS castigatoare au efectuat in acest an scolar peste 400 de activitati fizice si sportive.

 

Inovatie a miscarii SETS, Cluburile de Miscare si Distractie sunt organizate voluntar, in fiecare an, de catre elevi, cu sprijinul profesorilor coordonatori din scolile unde ei studiaza. Cluburile, precum si toate actiunile organizate in cadrul acestora pe parcursul anului scolar, sunt inscrise pe platforma online www.sets.ro, intrand astfel automat in competitia finala. In cei patru ani de derulare a programului, peste 11.500 de elevi s-au inscris voluntar in 280 de Cluburi SETS, desfasurand 4.770 de activitati fizice, esentiale in asociere cu o alimentatie echilibrata, in dezvoltarea armonioasa a copiilor.

 

De la lansare si pana in prezent, SETS a integrat in miscare peste 94.500 de elevi din ciclul primar din 252 de scoli din Bucuresti, Roman si Cluj-Napoca, 3.000 de cadre didactice si peste 200.000 de parinti, 2 milioane - public larg. Pe langa interventiile directe in scoli, miscarea nationala SETS a dezvoltat portalul de informare publica dedicat atat parintilor, cat si copiilor - www.sets.ro, care inregistreaza peste 77.000 de vizitatori, precum si propria platforma social media (continand pagini si conturi SETS de Facebook – peste 28.600 de prieteni, Twitter, YouTube, Instagram). Urmatoarea editie SETS va demara in toamna, odata cu inceperea noului an scolar 2014-2015.

 

“Recunoscuta international, miscarea nationala SETS, initiata de Fundatia PRAIS, reuseste cu succes de 4 ani sa contribuie la prevenirea obezitatii infantile si la promovarea stilului de viata sanatos in 3 mari comunitati. Suntem mandri de rezultatele obtinute in municipiul Roman – un model pentru miscarea SETS. Suntem recunoscatori voluntarilor, partenerilor nostri institutionali si privati, aliantei de valori care ne sustin si care sprijina aceasta cauza sociala importanta”, a declarat Silvia Bucur, Presedinte al Fundatiei PRAIS, initiatoarea miscarii SETS.

 

Miscarea SETS face parte din EPODE International Network – EIN, cea mai mare retea globala de prevenire a obezitatii, ce reuneste 36 de programe cu metodologii similare din 24 de tari. Reteaua EIN din care face parte SETS a fost desemnata de catre DG SANCO drept “Best Health promotion European project”, iar interventiile pe activitati fizice din cadrul miscarii “Si eu traiesc sanatos!” - SETS au fost apreciate ca un model de buna practica.

 

Partenerii miscarii SETS sunt: Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Tineretului si Sportului, Inspectoratele Scolare din Bucuresti, Cluj si Neamt, Primaria Municipiului Cluj-Napoca, Facultatea de Educatie Fizica si Sport din Cluj, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, Federatia Romana de Atletism, Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti, Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Societatea Romana de Nutritie, Federatia Romalimenta prin sprijinul a 5 companii membre si Carrefour.

 

Fundatia PRAIS a fost infiintata acum 11 ani de catre compania PRAIS Corporate Communications. Misiunea acesteia este de a promova accesul la educatie si resurse pentru tanara generatie,  stilul de viata sanatos, grija fata de natura,  economia sustenabila. Cele 15 programe nationale de marketing social, bazate pe comunitate, create si dezvoltate pana acum, vor fi urmate in curand de alte proiecte de mare amploare.

 

 

Link-uri utile: 
www.sets.ro
www.facebook.com/miscareaSETS
www.youtube.com/user/MiscareaSETS 
www.praisfoundation.com

 

 

Pentru informatii suplimentare:  
Silvia Bucur                                                                                                                                        
Presedinte Fundatia PRAIS 
Telefon: 021 317 53 39;
E-mail: silviabucur@prais.ro

 

 

Cluburile SETS - Miscare si Distractie, castigatoarele din municipiul Roman:

 

Premiul I si castigator al Trofeului SETS 2014

– Clubul RO SETS MAN, Scoala cu clasele I-VIII “Vasile Alecsandri”.

Castigator pentru prima oara al trofeului SETS, clubul coordonat de cadrele didactice Cristina Obreja si Elena Loghin are 557 de membri si a desfasurat in acest an scolar 275 de activitati. Anul trecut, clubul a ocupat locul II in competitia cluburilor SETS din Roman.

  

Premiul II

– Clubul “Arena Voiosiei”, Scoala cu clasele I-VIII “Mihai Eminescu”.

Castigator al premiului II, clubul coordonat de invatatoarea Elena Caraiman are 284 de membri si a desfasurat in acest an scolar 78 de activitati. Anul trecut, clubul a ocupat locul III in competitia cluburilor SETS din Roman.

  

Premiul III

– Clubul “Viata activa”, Scoala de Arta „Sergiu Celibidache”.

Castigator pentru prima oara al premiului III, clubul coordonat de invatatoarea Arsineta Popa are 64 de membri si a desfasurat in acest an scolar 54 de activitati. 

 Cookie-uri utilizate: Necesare Marketing