Pagina de start

86 de lectii deschise pentru 6.122 de elevi, animate de 90 de voluntari SETS

<< Inapoi

Bucuresti, 26 mai 2015 - Luna mai reprezinta varful interventiilor Fundatiei PRAIS în scoli bazate pe metodologia recunoscuta international EPODE, din cadrul miscarii nationale “Si eu traiesc sanatos!” – SETS.

 

86 de lectii deschise au fost sustinute de echipa Fundatiei PRAIS alaturi de 90 de studenti voluntari din cadrul Universitatii Nationale de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti (UNEFS) – adevarate modele pentru copii. Organizate în 18 scoli din Bucuresti si Otopeni, actiunile au reunit peste 6.122 de elevi din clasele I-IV, alaturi de învatatorii lor. Copiii au facut exercitii fizice, au asistat la demonstratii sportive oferite de sportivi de performanta si s-au bucurat de jocuri educationale. La final, un reprezentant al fiecarei clase participante a primit mult ravnita diploma SETS.

Lectiile deschise sunt parte a activitatilor dezvoltate pentru elevi în cadrul cluburilor SETS, un concept revolutionar de educare ludica initiat în scolile din Bucuresti, Timisoara, Cluj, Roman si Otopeni de catre Fundatia PRAIS.

 

“Timp de 4 ani, am initiat 330 de lectii deschise SETS în 84 de scoli din Bucuresti, Cluj si Otopeni, alaturi de 376 de studenti sportivi voluntari, la care au participat 21.336 de elevi din ciclul primar. Un adevarat record în reteaua EPODE International Network (EIN), cea mai mare retea globala de prevenire a obezitatii, din care face parte Fundatia PRAIS. Alaturi de 23 de parteneri publici si privati, lideri de opinie, medici, sportivi, psihologi si sociologi, am creat o alianta de valori dedicata educarii tinerei generatii pentru un stil de viata sanatos. Continuam!”, a declarat Silvia Bucur, Presedintele Fundatiei PRAIS, initiatoarea miscarii SETS.

 

Reteaua EIN a fost desemnata de catre DG SANCO* drept "Best Health Promotion European Project", iar interventiile pe activitati fizice din cadrul miscarii “Si eu traiesc sanatos!” - SETS au fost apreciate ca un model de buna practica. EIN, reuneste 42 de programe cu metodologii similare din 29 de tari printre care: Franta, Belgia, Spania, Olanda, Grecia, Canada, Brazilia, Mexic, Polonia, Portugalia, Australia si Noua Zeelanda, precum si sara noastra.

 

Printre partenerii miscarii SETS se numara: Ministerul Sanatatii, Ministerul Tineretului si Sportului, Ministerul Educatiei Nationale, Inspectoratele Scolare din Bucuresti, Cluj, Neamt, Timisoara, Facultatile de Educatie Fizica si Sport din Cluj-Napoca si Timisoara, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti, Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice. Miscarea SETS este posibila datorita Membrilor sai Fondatori si Parteneri Privati: Federatia Romalimenta prin 5 companii membre.


Despre Fundatia PRAIS

Fundatia PRAIS a fost creata în 2002 de catre PRAIS Corporate Communications. În cadrul proiectelor sale nationale, sustine 4 mari cauze: accesul la educatie si la dezvoltare personala, o economie sustenabila bazata pe inovatie, competitivitate si etica, promovarea stilului de viata sanatos, grija fata de mediu.

 

Fundatia PRAIS s-a implicat cu succes în ultimii 12 ani în  proiecte educationale nationale din domenii precum: promovarea miscarii si a nutritiei sanatoase, siguranta produselor alimentare, protectia mediului, promovarea tinerelor talente. Programele au angrenat milioane de elevi, familii, cadre didactice, public general si au creat aliante de valoare intre parteneri publici si privati, lideri de opinie, specialisti locali si internationali, reuniti pentru a servi impreuna cauze sociale globale dedicate viitorului tinerei generatii.

 

 

Referinte:

* DG SANCO – Directoratul General pentru Sanatate si Consumatori al Comisiei Europene. Cookie-uri utilizate: Necesare Marketing