Pagina de start

198 de activitati fizice efectuate de 998 de elevi din Timisoara, premiate in cadrul miscarii nationale “Si eu traiesc sanatos!”

<< Inapoi

Prima editie anuala a miscarii nationale de prevenire a obezitatii infantile si promovare astilului de viata echilibrat in randul familiilor din Romania “Si eu traiesc sanatos!” – SETS,desfasurata la Timisoara, s-a incheiat cu premierea celor mai active Cluburi SETS - Miscare si Distractie din municipiu.

 

998 de elevi, membri ai celor 25 "Cluburi SETS de Miscare si Distractie" care activeaza in Timisoara, impreuna cu cadrele lor didactice coordonatoare, au fost rasplatiti cu premii de catre voluntarii Fundatiei PRAIS, sprijiniti de partenerii locali ai SETS.

 

Primul Trofeu SETS a fost astfel adjudecat de catre Clubul Mereu Voiosi si Sanatosi, de la Scoala Gimnaziala nr. 19 “Avram Iancu”, coodonat de doamna invatatoare Ondina Crunteanu. Cei 255 de membri ai clubului au inscris pe portalul miscarii www.sets.ro un total de 39 de activitati fizice. Pe locurile urmatoare s-au clasat ClubulCopiilor Veseli si Sanatoside la Liceul Teoretic J.L. Calderon (locul II, cu 7 activitati efectuate si 41 de membri), Clubul Buburuzele vesele, de la Liceul Teoretic Vlad Tepes (locul III, 6 activitati, 22 membri), Clubul Sanatatea castiga mereu, de la Colegiul National Banatean (locul III, 5 activitati, 68 membri), si Clubul Impreuna pentru sanatate, de la Scoala Gimnaziala nr. 24 I(locul III, 4 activitati, 117 membri), iar Premiul de excelenta  pentru cea mai activa scoala a revenit Scolii Gimnaziale nr. 7 Sfanta Maria, (unde au fost premiate cele 5 cluburi: The Butterflys; Strumfii Veseli; Verde Viu; Arena Timsport si Voinicii Veseli). Alte 15 Premii de merit au fost acordate unor cluburi SETS rasplatind astfel deosebitul interes si initiativa aratate de copii pe parcursul acestui prim an de participare.

 

Inovatie a miscarii SETS, Cluburile de Miscare si Distractie sunt organizate voluntar, in fiecare an, de catre elevi, cu sprijinul profesorilor coordonatori din scolile unde ei studiaza.Cluburile, precum si toate actiunile organizate in cadrul acestora pe parcursul anului scolar, sunt inscrise pe platforma online www.sets.ro, intrand astfel automat in competitia finala. In cei patru ani de derulare aprogramului, la nivel national, un numar record de peste 13.355 de elevi s-au inscris voluntar in 344 de Cluburi SETS, desfasurand5.800 de activitati fizice, esentiale in asociere cu o alimentatie echilibrata, in dezvoltarea armonioasa a copiilor.

 

 

De la lansare si pana in prezent, SETS a integrat in miscare peste 116.340 de elevi din ciclul primar din Timisoara, Cluj-Napoca, Roman, Otopeni si Bucuresti, 3.000 de cadre didactice si peste 200.000 de parinti, 2 milioane- public larg/anual. Pe langa interventiile directe in scoli, miscarea nationala SETS a dezvoltat portalul de informare publica dedicat atat parintilor, cat si copiilor - www.sets.ro, precum si propria platforma social media (continand pagini si conturi SETS de Facebook, Twitter, YouTube, Instagram) totalizand peste 34.000 de prieteni in prezent. Urmatoarea editie SETS va demara in toamna, odata cu inceperea noului an scolar 2015-2016.

 

“Timisoara, cel mai nou membru al familiei SETS, face dovada unei impresionante implicari in sustinerea acestei cauze sociale importante –prevenirea obezitatii infantile. Succesul miscarii noastre nationale este asigurat de participarea, an de an, tot mai numeroasa, a elevilor si a cadrelor didactice din toata tara, in mod voluntar, la activitatile SETS. Multumim elevilor, dascalilor si celorlalti parteneri ai nostri care sunt astazi alaturide noi in asest demers”, a declarat Silvia Bucur, Presedinte al Fundatiei PRAIS, initiatoarea miscarii SETS.

 

Miscarea SETS face parte din EPODE International Network – EIN, cea mai mare retea globala de prevenire a obezitatii. EIN a fost desemnata de catre DG SANCO* drept "Best Health Promotion European Project", iar interventiile pe activitati fizice din cadrul miscarii “Si eu traiesc sanatos!” - SETS au fost apreciate ca un model de buna practica. EIN reuneste 42 de programe cu metodologii similare din 29 de tari printre care: Franta, Belgia, Spania, Olanda, Grecia, Canada, Brazilia, Mexic, Polonia, Portugalia, Australia si Noua Zeelanda, precum si tara noastra.

 

Printre partenerii nationali ai miscarii SETS se numara: Ministerul Sanatatii,Ministerul Tineretului si Sportului, Ministerul Educatiei Nationale, Inspectoratele Scolare din Bucuresti, Cluj, Neamt, Timisoara, Facultatile de Educatie Fizica si Sport din Cluj-Napoca si Timisoara, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti, Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice. Miscarea SETS este posibila datorita Membrilor sai Fondatori si Parteneri Privati: Federatia Romalimenta prin 5 companii membre.

 

 

Despre Fundatia PRAIS

Fundatia PRAIS a fost creata in 2002 de catre PRAIS Corporate Communications. In cadrul proiectelor sale nationale, sustine 4 mari cauze: accesul la educatie si la dezvoltare personala, o economie sustenabila bazata pe inovatie, competitivitate si etica, promovarea stilului de viata sanatos, grija fata de mediu.

 

Fundatia PRAISs-a implicat cu succes in ultimii 12 ani in proiecte educationale nationale din domenii precum: promovarea miscarii si a nutritiei sanatoase; siguranta produselor alimentare; protectia mediului; promovarea tinerelor talente. Programele au angrenat milioane de elevi, familii, cadre didactice, public general si au creat aliante de valoari intre parteneri publici si privati, lideri de opinie, specialisti locali si internationali, reuniti pentru a servi impreuna cauze sociale globale dedicate viitorului tinerei generatii.

 

 

Referinte:

* DG SANCO – Directoratul General pentru Sanatate si Consumatori al Comisiei Europene.

 

 

 

Link-uri utile: 
www.sets.ro
www.facebook.com/miscareaSETS
www.youtube.com/user/MiscareaSETS 
www.praisfoundation.comCookie-uri utilizate: Necesare Marketing