Pagina de start

Interviu cu Prof. Dr. Nicolae Hancu

<< Inapoi

 

Interviu acordat de Domnul Prof. Dr. Nicolae Hancu, Presedinte de Onoare al Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice

 

  1. Conform experientei dumneavoastre, care sunt cauzele cele mai frecvente care conduc la obezitatea infantila?

Cauzele obezitatii infantile sunt alimentatia dezechilibrata la care se adauga reducerea activitatii fizice la scoala si in afara ei, vizionarea prelungita a programelor TV, jocurile electronice si navigarea pe internet.

 

  1. Potrivit observatiilor pe diversi pacienti copii si familiile acestora, care este ponderea acordata activitatilor fizice zilnice?  Ce rol are miscarea in viata copilului?

Ponderea activitatii fizice zilnice este redusa.

 

  1. Care sunt  factorii de stres care afecteaza comportamentul copiilor, favorizand alimentatia in cantitati execesive?  

Factorii de stres au un rol minor in obezitatea infantila.

 

  1. Traditiile gastronomice ale unei tari sunt un factor important in ceea ce priveste stilul de viata sanatos si incidenta obezitatii, a diabetului? Cum percepeti tara noastra din aceasta perspectiva?

Traditiile gastronomice romanesti nu pot fi implicate in producerea obezitatii infantile. Evident, pizza nu este o traditie romaneasca, dar este pe cale de a deveni. Si acesta este doar un exemplu de invazie nutritionala nociva in alimentatia copiilor nostri.

 

  1. Care ar fi recomandarile dvs. de baza  pentru familiile care doresc sa fie bine informate pentru  a putea prevenii obezitatea la copii?

Tuturor familiilor interesate in controlul ponderal al copiilor le recomand optimizarea culturii lor nutritionale, permanent si cu toate mijloacele. Se adauga si cultura fizica ca parte extrem de importanta a stilului de viata sanatos care se formeaza inca din copilarie.

 Cookie-uri utilizate: Necesare Marketing