Pagina de start

85 de lectii deschise SETS, sustinute de studentii voluntari din cadrul UNEFS

<< Inapoi

Inceputul lunii iunie marcheaza finalul maratonului lectiilor deschise desfasurate pentru al treilea an consecutiv in cadrul miscarii nationale “Si eu traiesc sanatos! – SETS”. In mai putin de doua luni, 85 de lectii deschise au fost sustinute de catre voluntarii Fundatiei PRAIS si animate de 100 de studenti voluntari din cadrul Universitatii Nationale de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti – UNEFS. 

In perioada martie-mai 2013, pentru al treilea an consecutiv, 5.310 elevi din clasele a II-a, a III-a si a IV-a, din 20 de scoli din Bucuresti si peste 250 cadre didactice au beneficiat de prezentari si demonstratii ale sporturilor practicate de studentii UNEFS, precum si de jocuri bazate pe activitati fizice – o sursa de buna dispozitie si o puternica motivatie pentru copii de a face miscare in grup. Anual, cei mai activi 15 studenti voluntari din cadrul UNEFS sunt premiati de catre Fundatia PRAIS in cadrul unei ceremonii desfasurate sub insemnele miscarii nationale “Si eu traiesc sanatos! – SETS”. 

“De trei ani, profesorii si studentii din cadrul UNEFS, partener al miscarii SETS, implicati voluntar in proiect, au devenit adevarate modele pentru elevi. Exemplul personal, demonstratiile sportive pe care le fac alaturi de ei, ii stimuleaza sa faca zilnic miscare, sa practice un sport, distrandu-se, simtindu-se bine. Metodologiile pe care le folosim sunt recunoscute internaional, fiind aplicate in alte 28 de programe nationale din 18 tari, iar actiunile desfasurate in tara noastra au devenit model de buna practica in cea mai mare retea globala de prevenire a obezitatii infantile, Epode International Network - EIN”, declara Silvia Bucur, presedintele Fundatiei PRAIS.

Anul trecut, EIN a fost desemnata de catre DG SANCO drept "Best Health promotion European project", iar interventiile pe activitati fizice din cadrul miscarii “Si eu traiesc sanatos!” - SETS sunt recunoscute ca model de buna practica.

“UNEFS este promotor al educatiei prin sport de 90 de ani. Printre activitatile pe care le initiaza si le sprijina se numara si cele care sustin implicarea copiilor si tinerilor in practicarea exercitiilor fizice, astfel incat acestia sa se dezvolte armonios si sa dobandeasca un stil de viata activ. Dintre cei mai talentati, se vor evidentia viitorii campioni! Si pentru ca studentii UNEFS pot oferi copiilor si tinerilor cele mai bune modele, incurajam implicarea studentilor in activitatile sportive extracurriculare pe care Fundatia PRAIS le propune an de an elevilor din ciclul primar. Impactul acestei initiative este masurabil: o mare parte dintre acesti copii s-au inscris in Cluburile SETS – Miscare si Distractie si au descoperit placerea de a practica diferite ramuri de sport.”, a declarat Prof. univ. dr. Viorel Cojocaru, Rector Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport.Lectiile deschise se adauga seriei de actitivati dezvoltate voluntar de catre elevi in cadrul Cluburilor SETS – Miscare si distractie, un nou concept de educare ludica dezvoltat in scoli, in cadrul miscarii nationale SETS. Mii de elevi se inscriu anual pe www.sets.ro in competitia celor mai active „Cluburi SETS – Miscare si Distractie” din scoli. La mijlocul lunii iunie, acestea vor fi premiate in cadrul unor ceremonii scolare. 

Miscarea SETS face parte din Epode International Network – EIN, cea mai mare retea globala de prevenire a obezitatii, ce reuneste 28 de programe cu metodologii similare din 18 tari printre care: Franta, Belgia, Spania, Olanda, Grecia, Canada, Brazilia, Mexic, Polonia, Portugalia, Australia si Noua Zeelanda, in cadrul careia miscarea SETS este membru activ. 

In Romania, SETS a angrenat pana in acest moment 79.529 de elevi din ciclul primar din 252 de scoli din Bucuresti, Roman si, din acest an, si din Cluj-Napoca, 3.000 de cadre didactice si peste 160.000 de parinti, 2 milioane - public larg. 200 de studenti din cadrul UNEFS au sustinut voluntar 145 de lectii deschise, demonstratii sportive, devenind adevarate modele pentru elevi.

Partenerii miscarii sunt: Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Tineretului si Sportului, Inspectoratele Scolare din Bucuresti, Cluj-Napoca si Neamt, Primaria Municipiului Cluj-Napoca, Facultatea de Educatie Fizica si Sport din Cluj, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, Federatia Romana de Atletism, Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport, Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Societatea Romana de Nutritie, Carrefour, Federatia Romalimenta prin sprijinul a 6 companii membre.Cookie-uri utilizate: Necesare Marketing