Pagina de start

Peste 20.000 de fani au ales stilul de viata sanatos

<< Inapoi

Pagina de Facebook a Miscarii "Si eu traiesc sanatos!" – SETS (www.facebook.com/MiscareaSETS) a depasit in aceasta saptamana 20.000 de fani, in contextul unui trend de crestere continua a interesului comunitatii SETS pentru informatiile legate de stilul de viata sanatos, precum si pentru imaginile irezistibile si retetele unde reginele sunt fructele si legumele proaspete, postate zilnic pe pagina SETS.

 

Echipa PRAIS specializata in social media a asigurat paginii de Facebook SETS, in numai 2 luni, o audienta saptamanala de aproximativ 140.000 de persoane - peste 560.000 pe luna, prin 120 de postari lunare. De asemenea, mesajele postate pe pagina de Facebook SETS au angajat in fiecare saptamana in medie peste 3.500 de fani, care au comentat, au dat like si au share-uit informatiile, imaginile si sfaturile promovate de SETS. Aditional, alte 7.000 de click-uri au fost generate saptamanal de postarile paginii (reprezentand vizualizari – altele decat comentariile, like-urile si share-urile postarilor).

 

Cu un raport de 60% la 40% intre sexe, feminin vs. masculin, fanii miscarii nationale SETS pe Facebook acopera toate grupele de varsta, cu un accent special pe grupa de tineri cu varste cuprinse intre 13 si 17 ani – acestia reprezentand aproximativ 40% din total. Urmeaza grupa de fani cu varste intre 18-24 ani - 24%, grupa 25-35 ani - 16%, grupa 35-44 ani - 12%. Restul de 7 procente sunt impartite intre fanii din grupa 45-65 + ani.

 

„Este remarcabil interesul fata de campania noastra pe Facebook. Retetele, studiile, articolele postate, lansarea in dezbatere a beneficiilor sportului, a activitatiilor fizice zilnice, umorul cu care comentam obiceiurile de zi cu zi, sunt un factor care contribuie pozitiv la schimbarea in bine a obiceiurilor noastre de stil de viata”, a declarat Silvia Bucur, Presedinte al Fundatiei PRAIS.

 

Miscarea nationala "Si eu traiesc sanatos!" – SETS (www.sets.ro) a fost initiata in Romania in 2011 de catre Fundatia PRAIS, avand ca obiective prevenirea obezitatii infantile si promovarea unui stil de viata sanatos in randul familiilor din Romania, intr-o abordare holistica: minte, trup si spirit. SETS este membru activ al Epode International Network (EIN), cea mai mare retea globala de prevenire a obezitatii: 15 tari membre si 25 de programe nationale cu metodologii similare. Anul trecut EIN a fost desemnata de catre DG SANCO drept "Best Health promotion European project", iar interventiile SETS de promovare a activitatii fizice din Romania au devenit model de buna practica.

De la lansare si pana in prezent, peste 79.529 de elevi din ciclul primar din 252 de scoli din Bucuresti, Roman si Cluj-Napoca, 3.000 de cadre didactice si peste 160.000 de parinti, 2 milioane - public larg au avut acces la informatii despre beneficiile alimentatiei echilibrate, activitatilor fizice zilnice, sportului in general, despre igiena si valori morale.

 

Miscarea SETS are ca parteneri Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Tineretului si Sportului, Inspectoratele Scolare din Bucuresti, Neamt si Cluj, Primariile Cluj-Napoca si Roman, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, Federatia Romana de Atletism, UNEFS, FEFS Cluj-Napoca, Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Societatea Romana de Nutritie si Federatia Romalimenta.

 Cookie-uri utilizate: Necesare Marketing