Pagina de start

Miscarea nationala "Si eu traiesc sanatos!" SETS si-a desemnat castigatorii din Cluj Napoca

<< Inapoi

Cluj - Napoca, 18 iunie 2014: Cea de a doua editie anuala a miscarii nationale de prevenire a obezitatii infantile si promovare a stilului de viata echilibrat in randul familiilor din Romania “Si eu traiesc sanatos!” – SETS, desfasurata la Cluj-Napoca, s-a incheiat astazi cu premierea celor mai active Cluburi SETS - Miscare si Distractie din municipiu.

 

Peste 200 de elevi, membri in cele 4 Cluburi SETS castigatoare in acest an, impreuna cu cadrele lor didactice coordonatoare, au fost rasplatiti cu premii de catre voluntarii Fundatiei PRAIS si partenerii acesteia, in cadrul ceremoniei care a avut loc astazi la Sala de sport “Gheorghe Roman” din Parcul Sportiv “Iuliu Hatieganu” din Cluj. Impreuna, copiii din cele 4 cluburi SETS castigatoare au efectuat in acest an scolar peste 50 de activitati fizice si sportive.

 

Inovatie a miscarii SETS, Cluburile de Miscare si Distractie sunt organizate voluntar, in fiecare an, de catre elevi, cu sprijinul profesorilor coordonatori din scolile unde ei studiaza. Cluburile, precum si toate actiunile organizate in cadrul acestora pe parcursul anului scolar, sunt inscrise pe platforma online www.sets.ro, intrand astfel automat in competitia finala. In cei patru ani de derulare a programului, la nivel national, peste 11.500 de elevi s-au inscris voluntar in 280 de Cluburi SETS, desfasurand 4.770 de activitati fizice, esentiale in asociere cu o alimentatie echilibrata, in dezvoltarea armonioasa a copiilor.

 

De la lansare si pana in prezent, SETS a integrat in miscare peste 94.500 de elevi din ciclul primar din 252 de scoli din Bucuresti, Roman si Cluj-Napoca, 3.000 de cadre didactice si peste 200.000 de parinti, 2 milioane - public larg. Pe langa interventiile directe in scoli, miscarea nationala SETS a dezvoltat portalul de informare publica dedicat atat parintilor, cat si copiilor - www.sets.ro, care inregistreaza peste 77.000 de vizitatori, precum si propria platforma social media (continand pagini si conturi SETS de Facebook – peste 28.600 de prieteni, Twitter, YouTube, Instagram). Urmatoarea editie SETS va demara in toamna, odata cu inceperea noului an scolar 2014-2015.

 

“Recunoscuta international, miscarea nationala SETS, initiata de Fundatia PRAIS, reuseste cu succes de 4 ani sa contribuie la prevenirea obezitatii infantile si la promovarea stilului de viata sanatos in 3 mari comunitati. Cea de a doua editie SETS din Cluj a fost, asa cum ne asteptam, un succes deplin. Suntem recunoscatori voluntarilor, partenerilor nostri institutionali si privati, aliantei de valori care ne sustin si care sprijina aceasta cauza sociala importanta”, a declarat Silvia Bucur, Presedinte al Fundatiei PRAIS, initiatoarea miscarii SETS.

 

Miscarea SETS face parte din EPODE International Network – EIN, cea mai mare retea globala de prevenire a obezitatii, ce reuneste 36 de programe cu metodologii similare din 24 de tari. Reteaua EIN din care face parte SETS a fost desemnata de catre DG SANCO drept “Best Health promotion European project”, iar interventiile pe activitati fizice din cadrul miscarii “Si eu traiesc sanatos!” - SETS au fost apreciate ca un model de buna practica.

 

Partenerii miscarii SETS sunt: Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Tineretului si Sportului, Inspectoratele Scolare din Bucuresti, Cluj si Neamt, Primaria Municipiului Cluj-Napoca, Facultatea de Educatie Fizica si Sport din Cluj, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, Federatia Romana de Atletism, Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti, Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Societatea Romana de Nutritie, Federatia Romalimenta prin sprijinul a 5 companii membre si Carrefour.

 

Fundatia PRAIS a fost infiintata acum 11 ani de catre compania PRAIS Corporate Communications. Misiunea acesteia este de a promova accesul la educatie si resurse pentru tanara generatie,  stilul de viata sanatos, grija fata de natura,  economia sustenabila. Cele 15 programe nationale de marketing social, bazate pe comunitate, create si dezvoltate pana acum, vor fi urmate in curand de alte proiecte de mare amploare.

 

 

Link-uri utile:
www.sets.ro
www.facebook.com/miscareaSETS
www.youtube.com/user/MiscareaSETS
www.praisfoundation.com

 

Cluburile SETS - Miscare si Distractie,

castigatoarele competitiei din municipiul Cluj-Napoca:

 

Premiul I si castigator al Trofeului SETS 2014

– Clubul “Eroii Sportivi”, Scoala Gimnaziala “Alexandru Vaida Voevod”.

Castigator al trofeului SETS, clubul coordonat de invatatoarea Nagy Rozalia Monica are 51 de membri si a desfasurat in acest an scolar 44 de activitati.

 

Premiul II

– Clubul “Strugurii Vedeta”, Liceul Teoretic “Mihai Eminescu”.

Castigator al premiului II, clubul coordonat de invatatoarea Adriana Valean are 53 de membri si a desfasurat in acest an scolar 8 activitati.

 

Si

                        

– Clubul “Merisarii pe bicicleta”, Scoala Gimnaziala “Constantin Brancusi”.

Castigator al premiului II, clubul coordonat de invatatoarea Andreea Cristina Pãrãu

are 68 de membri si a desfasurat in acest an scolar 7 activitati.

 

Premiul III

– Clubul “Jocurile de primavara”, Liceul Teoretic “Lucian Blaga”.

Castigator al premiului III, clubul coordonat de invatatoarea Ileana Tamasan are 20 de membri si a desfasurat in acest an scolar 12 activitati.

 Cookie-uri utilizate: Necesare Marketing