Pagina de start

242 de activitati fizice efectuate de 854 de elevi din Cluj-Napoca, premiate in cadrul Miscarii "Si eu traiesc sanatos"

<< Inapoi

Cea de a treia editie anuala a miscarii nationale de prevenire a obezitati iinfantile si promovare a stilului de viata echilibrat in randul familiilor din Romania “Si eu traiesc sanatos!” – SETS, desfasurata in municipiul Cluj-Napoca, s-a incheiat cu premierea celor mai active Cluburi SETS - Miscare si Distractie din municipiu.

 

854 de elevi, membri ai celor 9 "Cluburi SETS de Miscare si Distractie"care activeaza in Cluj-Napoca, impreuna cu cadrele lor didactice coordonatoare, au fost rasplatiti cu premii de catre voluntarii Fundatiei PRAIS, sprijiniti de partenerii locali ai SETS - Inspectoratul Scolar Judetean din Cluj si Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

 

Premiul de Excelenta pentru cel mai activ club a fost adjudecat in acest an de catreClubul Eroii Sportivi, de la Scoala Gimnaziala Alexandru Vaida Voievod, coodonat de doamna invatatoare Nagy Rozalia Monica. Cei 88 de membri ai clubului au inscris pe portalul miscarii www.sets.ro un total de 67 de activitati fizice. Premiul de Excelenta pentru cel mai mare numar de membrii inscrisi a fost atribuit Clubului Micii Hercules, de la Scoala Gimnaziala Ion Creanga (190 de membri, 40 de activitati), iar cel de Excelenta pentru cel mai bun nou club i-a revenit Clubului Piticii Voinici, de la Liceul Tehnologic Special pentru deficienti de auz (36 de membri, 36 de activitati).

 

Premiul I a fost acordat Clubului Strugurii Vedeta, de la Liceul Teoretic Mihai Eminescu(134 de membri, 19 activitati). Pe locurile urmatoare s-au clasat Clubul Campionii miscarii, de la Liceul Teoretic Lucian Blaga (locul II, cu 100 de membri si 55 de activitati efectuate) si Clubul Merisarii pe bicicleta, de la Scoala Gimnaziala Constantin Brancusi (locul III, 140 de membri, 10 activitati).

 

Alte 3 cluburi SETS au primit Premii de meritClubul Super Sanatosii, de la Colegiul Tehnic Ana Aslan (56 de membri, 9 activitati), Clubul Scaparici pentru mari si mici, de la Scoala Gimnaziala Emil Isac (32 de membri, 3 activitati) si Clubul Forta vie, de la Colegiul National Pedagogic Gheorghe Lazar (72 de membri, 3 activitati).

 

 

Inovatie a miscarii SETS, „Cluburile de Miscare si Distractie” sunt organizate voluntar, in fiecare an, de catre elevi, cu sprijinul profesorilor coordonatori din scolile unde ei studiaza. Cluburile, precum si toate actiunile organizate in cadrul acestora pe parcursul anului scolar, sunt inscrise pe platforma online www.sets.ro,intrand astfel automat in competitia finala. In cei patru ani de derulare a programului, la nivel national, un numar record depeste 13.816 de elevi s-au inscris voluntar in 344 de Cluburi SETS, desfasurand 6.237 de activitati fizice, esentiale in asociere cu o alimentatie echilibrata, in dezvoltarea armonioasa a copiilor.

 

“Suntem impresionati de dedicatia cu care elevii si coordonatorii lor, cadrele didactice clujene, participa voluntar pentru al treilea an consecutiv la activitatile din cadrul SETS, precum si la demersul nostru comun de prevenire a obezitatii infantile. Clujul este deja un important oras SETS si un promotor al stilului de viata echilibrat in randul familiilor din Romania! Multumim tuturor partenerilor nostri locali si nationali care au ales sa sprijine aceasta cauza sociala importanta”, a declarat Silvia Bucur, Presedinte al Fundatiei PRAIS, initiatoarea miscarii SETS.

 

 

De la lansare si pana in prezent, SETS a integrat in miscare peste 116.340 de elevi din ciclul primar din Cluj-Napoca, Roman, Timisoara, Otopeni si Bucuresti, 3.000 de cadre didactice si peste 200.000 de parinti, 2 milioane -public larg/anual. Pe langa interventiile directe in scoli, miscarea nationala SETS a dezvoltat portalul de informare publica dedicat atat parintilor, cat si copiilor - www.sets.ro, precum si propria platforma social media (continand pagini si conturi SETS de Facebook, Twitter, YouTube, Instagram) totalizand peste 34.000 de prieteni in prezent. Urmatoarea editie SETS va demara in toamna, odata cu inceperea noului an scolar 2015-2016.

 

Miscarea SETS face parte din EPODE International Network – EIN, cea mai mare retea globala de prevenire a obezitatii. EIN a fost desemnata de catre DGSANCO* drept "Best Health Promotion European Project", iar interventiile pe activitati fizice din cadrul miscarii “Si eu traiesc sanatos!” - SETS au fost apreciate ca un model de buna practica. EIN reuneste 42 de programe cu metodologii similare din 29 de tari printre care: Franta, Belgia, Spania, Olanda, Grecia, Canada, Brazilia, Mexic, Polonia, Portugalia, Australia si Noua Zeelanda, precum si tara noastra.

 

Printre partenerii nationali ai miscarii SETS se numara: Ministerul Sanatatii, Ministerul Tineretului si Sportului, Ministerul Educatiei Nationale, Inspectoratele Scolare din Bucuresti, Cluj, Neamt, Timisoara, Facultatile de Educatie Fizica si Sport din Cluj-Napoca si Timisoara, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti, Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice. Miscarea SETS este posibila datorita Membrilor sai Fondatori si Parteneri Privati: Federatia Romalimenta prin 5 companii membre.

 

Despre Fundatia PRAIS

Fundatia PRAIS a fost creata in 2002 de catre PRAIS Corporate Communications. In cadrul proiectelor sale nationale, sustine 4 mari cauze: accesul la educatie si la dezvoltare personala, o economie sustenabila bazata pe inovatie, competitivitate si etica, promovarea stilului de viata sanatos, grija fata de mediu.

 

Fundatia PRAIS s-a implicat cu succes in ultimii 12 ani in proiecte educationale nationale din domenii precum: promovarea miscarii si a nutritiei sanatoase; siguranta produselor alimentare; protectia mediului; promovarea tinerelor talente. Programele au angrenat milioane de elevi, familii, cadre didactice, public general si au creat aliante de valori intre parteneri publici si privati, lideri de opinie, specialisti locali si internationali, reuniti pentru a servi impreuna cauze sociale globale dedicate viitorului tinerei generatii.

 

 

Referinte:

* DG SANCO – Directoratul General pentru Sanatate si Consumatori al Comisiei Europene.

 

 

 

Link-uri utile: 
www.sets.ro
www.facebook.com/miscareaSETS
www.youtube.com/user/MiscareaSETS 
www.praisfoundation.comCookie-uri utilizate: Necesare Marketing