Pagina de start

Fundatia PRAIS lanseaza Miscarea Nationala Si eu traiesc sanatos! SETS

<< Inapoi

 

 

 

Prevenirea obezitatii infantile si

promovarea stilului de viata sanatos, o prioritate.

 

Fundatia PRAIS lanseaza Miscarea Nationala “Si eu traiesc sanatos!” – SETS

 

Fundatia PRAIS a lansat oficial pe data de 1 martie 2011, pe o perioada de 5 ani, Miscarea Nationala “Si eu traiesc sanatos!” – SETS, care are ca obiective prevenirea obezitatii infantile la copiii cu vârsta pâna la 12 ani si promovarea unui stil de viata sanatos in rândul familiilor.

 

In premiera, aceasta problematica va fi tratata holistic in cadrul Consiliului Stiintific al Miscarii SETS, care reuneste medici reputati, pedagogi, psihologi si sportivi olimpici.

 

Articolele de specialitate arata ca in prezent, 1 din 7 copii din Uniunea Europeana sunt supraponderali sau obezi. Statisticile sunt ingrijoratoare: acesti copii vor avea o sanatate precara, iar calitatea vietii lor va fi redusa. In România, prevalenta obezitatii este de sub 10%, iar nivelul activitatilor fizice este mult sub media europeana: 19% dintre români fac miscare in mod regulat vs. media europeana de 27%.

 

Miscarea creata de Fundatia PRAIS in România se aliniaza si contribuie activ la dezvoltarea metodologiilor programelor europene reunite in cadrul “European Epode Network” – EEN. Aceste proiecte se deruleaza in mai multe tari din UE: Franta, Spania, Belgia, Grecia, in 275 de orase fiind angrenati pâna acum peste 4.000.000 de copii, precum si in Mexic si Australia.

 

„Tinta miscarii Si eu traiesc sanatos! – SETS pentru acest an scolar este de educare extracuriculara a 50.000 de elevi din ciclul primar, cu vârste intre 9 si 12 ani din 212 de scoli din Bucuresti, 1.200 profesori, 200.000 de parinti si rude. In urmatorii 5 ani, avem ca obiectiv sa  atingem in mediul scolar peste 250.000 elevi, 6.000 profesori si 1.000.000 membri de familie, la care se vor adauga, prin accesul public la portalul www.sets.ro si comunicarea pe care o vom face constant, peste 3 milioane de cetateni, inclusiv copii”, a declarat Silvia Bucur, Presedinte Fundatia PRAIS. 

 

Toti elevii vor primi gratuit câte o carte educationala – 2 volume diferite editate pentru 2 ani scolari. Cartile promoveaza beneficiile exercitiilor fizice zilnice si alimentatia echilibrata, sporturile olimpice – valori si modele de urmat. Invatatorii si parintii vor fi informati direct, iar in scoli se vor derula lectii deschise sustinute de lideri de opinie.

 

„Cluburile SETS – Miscare si Distractie” sunt un nou concept de activare ludica a elevilor din scoli. Acestea vor fi organizate voluntar de catre elevi, sub coordonarea invatatorilor, si vor mobiliza mii de elevi in activitati fizice placute, dupa scoala.

 

Portalul  www.sets.ro  este o platforma majora de comunicare catre publicul larg, ce va contine doua sectiuni, pentru parinti si copii, interviuri video si scrise de mari personalitati, precum si informatii vaste legate de alimentatie, sport, stil de viata echilibrat. Concursurile si jocurile on-line vor anima elevii si ii vor informa.

 

Anual, miscarea SETS va premia cei mai activi aliati ai miscarii: Membri ai Consiliului Stiintific, Jurnalisti, Primarii, Scoli, Cluburi SETS scolare, Profesori coordonatori,  Asociatii/Companii.

 

Evaluarea impactului miscarii se va face pe baza consultarii prin chestionare a elevilor, parintilor, cadrelor didactice, iar rezultatele vor fi facute publice.

 

Despre Fundatia PRAIS – www.prais.ro

In anul 2002, compania de consultanta PRAIS Corporate Communications a creat Fundatia PRAIS, pentru a contribui si sustine dezvoltarea de proiecte in domeniul educatiei tinerei generatii, protectiei mediului si sprijinirii culturii, obiective aliniate noilor valori mondiale LOHAS - "Lifestyle of Health and Sustainability" ale carei initiatoare in România este. Fundatia PRAIS a derulat in acesti ani 15 Proiecte Nationale precum Lumea nutritiei! –program educational la nivel national desfasurat pe o perioada de 8 ani, câstigator al IPRA Golden World Awards si Grand Prize: peste 300.000 de elevi din 28 de orase au invatat despre nutritia sanatoasa, iar website-ul a inregistrat peste 45.000 de vizitatori; SPA – Siguranta Produselor Alimentare – 4 ani, 1 milion de elevi, 15 seminarii si dezbateri in tara; Cluburile de miscare si distractie – 5 ani, 162 de cluburi scolare organizate de catre elevi;  8.850 de elevi si profesori implicati; 30.000 de membri ai familiei; Mic dejun cu cereale – 5 ani, 970 de scoli implicate, in 11 orase importante, 70.000 de elevi si 3.100 de profesori; Miscarea “Milioane de Oameni, Milioane de Copaci” – 5 ani, recunoscuta de UNEP, peste 150.000 voluntari si 700 organizatii implicate, peste 53 milioane copaci plantati in Romania – www.milioanedecopaci.ro.

 Cookie-uri utilizate: Necesare Marketing