Pagina de start

Miscarea nationala “Si eu traiesc sanatos!” – SETS, la finalul primei editii

<< Inapoi

Bucuresti, 4 iunie 2011. In aceste zile se incheie la Bucuresti prima editie a miscarii nationale “Si eu traiesc sanatos!” – SETS, initiata de Fundatia PRAIS pe o perioada de 5 ani. SETS are ca obiective prevenirea obezitatii infantile in randul copiilor cu varsta pana la 12 ani si promovarea stilului de viata sanatos in randul familiilor din Romania. Tinta miscarii SETS este ca pe parcursul celor 5 ani de desfasurare sa fie angrenati in miscare peste 250.000 elevi, 1 milion de membri de familie si peste 3 milioane de cetateni.

 

Miscarea este membru activ in cadrul European Epode Network – EEN, organizatie care reuneste programe nationale similare din tari precum Franta, Spania, Belgia, Grecia, Olanda.

 

De la lansarea sa in martie 2011, miscarea a activat in 206 scoli din Bucuresti peste 28.000 elevi, 1.300 profesori, 50.000 de membri de familie. Toti elevii au primit cele 2 carti educationale extracuriculare SETS, au beneficiat de o serie de lectii deschise alaturi de studenti din cadrul  UNEFS. Peste 3.700 de elevi si-au creat 106 “Cluburi scolare SETS – Miscare si Distractie”, in cadrul carora, voluntar, au derulat in total 502 activitati sportive. Portalul www.sets.ro are 43.316 de vizualizari de pagini si este vizitat din 32 tari. Din septembrie se lanseaza a II-a editie, care va dubla pana la 50.000 numarul elevilor implicati in miscare.

 

Trofeul pentru cel mai activ Club SETS – Miscare si Distractie a fost obtinut in cadrul acestei editii, la egalitate de punctaj de catre:

1. Clubul Campionii Sanatatii, Scoala nr. 150 “Sf. Elefterie”, 40 de activitati, 104 membri

2. Clubul Sportivii Activi, Scoala nr. 174 “Constantin Brancusi”, 29 de activitati, 159 membri

 

“Este incredibil! In numai 3 luni de la lansarea primei editii a miscarii SETS, zeci de mii de elevi, alaturi de profesori si parinti au spus DA! acestui proiect national. Cred cu tarie ca in urmatorii 5 ani, avand alaturi parteneri extraordinari, vom demonstra ca putem schimba obicieiurile de viata ale tinerei generatii, ale intregii familii! Consiliul Stiintific SETS reuneste astazi mari personalitati medicale, psihologi, sportivi olimpici, pedagogi care sunt dedicati, alaturi de Fundatia PRAIS, acestei importante cauze. Prevenirea obezitatii este o prioritate la nivel mondial si face parte din strategia de sanatate a fiecarei tari. Consideram ca societatea civila poate contribui puternic la acest efort colectiv, iar rezultatele miscarii “Si eu traiesc sanatos! – SETS” sunt o confirmare”, declara Silvia Bucur, Presedinte Fundatia PRAIS.  

 

Fundatia PRAIS multumeste partenerilor sai: Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti; organizatii: Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, Federatia Romana de Atletism, UNEFS, Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Societatea Romana de Nutritie; asociatia Romalimenta si Carrefour.Cookie-uri utilizate: Necesare Marketing