Pagina de start

INTERVIURILE PARTENERILOR SETS: CAMELIA ILINCA

<< Inapoi

25 februarie, 2014: Astazi incepem seria de interviuri cu partenerii SETS, cei fara de care aceasta miscare nationala n-ar fi posibila si carora le datoram buna parte din entuziasmul si dedicatia cu care copii –membrii ai miscarii noastre –sunt inconjurati.

 

Camelia Ilinca este unul dintre coordonatorii SETS care a fost alaturi de noi inca de la prima editie a “Si eu traiesc sanatos! – SETS” si a castigat de trei ori consecutiv trofeul pentru “Cel mai activ Club SETS” la nivelul sectorului 2 cu Clubul SPORTIS! Felicitari inca o data tuturor membrilor care au realizat pana in acest moment 436 de activitati!

 

1. Ne puteti spune care este impactul programului asupra copiilor?

Participarea la diverse forme de activitate sportiva poate avea mari beneficii pentru copii. Prin programul SETS copiii s-au jucat, s-au distrat, au desfasurat activitati sportive competitionale si necompetitionale,au facut miscare, au lucrat in echipa si au invatat impreuna despre stilul deviata echilibrat, care ii  va ajuta sa fie mai isteti si mai voiosi. Impactul a fost unul pozitiv, marturie stand legaturile de prietenie legate intre elevii claselor, practicarea unor sporturi variate in timpul liber (baschet, fotbal, inot, karate, samd.), precum si adoptarea unei conduite pozitive privind alimentatia.

 

2. Cat de multa importanta dau copiii activitatilor desfasurate in cadrul Cluburilor SETS de Miscare si Distractie?

La varste mici, copiii au foarte multa energie pe care de multe ori incearca sa o consume. Activitatile din cadrul programului SETS au fost categoric pe placul lor, iar membrii clubului au acordat mult interes si seriozitate. Nu de putine ori ei au venit cu idei, propuneri de jocuri, iar desfasurarea activitatilor a fost in permanenta intr-o atmosfera relaxanta si plina de voie buna.

 

3. Este necesara implicarea parintilorin activitatile miscarii SETS?

Implicarea parintilor în educaÅ£ia copilului, la scoala si acasa, are un impact semnificativ asupra succesului copilului si a vieÅ£ii sale, în general. Subliniind acest aspect, consider importanta in egala masura si implicarea parintilor in activitatile SETS. Marturisesc ca in calitate de coordonator a miscarii SETS in Scoala Gimnaziala nr. 62 am avut privilegiul de a ma bucura de interesul si ajutorul parintilor de la clasa pe care o indrum si nu numai, iar impactul implementarii acestui proiect s-a regasit in dorinta parintilor de a continua seria activitatilor.

 

4. Ce reprezinta Miscarea SETS din perspectiva ta de invatator?

Miscarea SETS reprezinta un reper, un promotor al unei vieti echilibrate. Cu totii stim ca obiceiurile sanatoase se invata inca din copilarie. Este un motiv in plus pentru a incuraja in randul elevilor activitatile fizice, miscarea, activitatea sportiva de orice fel. In felul acesta, ei vor reusi sa stie ce sa consume din excesul alimentar, sa-si cladeasca o constitutie sanatoasa, tonica si, mai presus de toate, sa-si formeze o imagine pozitiva despre sine, incredere in ei insisi, autocontrol si independenta.Cookie-uri utilizate: Necesare Marketing